Национални програм за колоректалну и аналну хирургију

Министар здравља Златибор Лончар и професор Амџад Парваиз, један од највећих светских стручњака у области колоректалне хирургије, састали су се у Београду поводом успостављања Националног програма обуке за минимално инвазивну колоректалну и аналну хирургију у Србији.

Златибор Лончар је истакао да ће пружити сву неопходну подршку том пројекту и омогућити несметану комуникацију са свим релевантним здравственим актерима у Србији, попут Клиничког центра Србије и других здравствених установа.

"Наша намера је да кроз подршку успостављању овог Националног програма у Србији и сарадњу са професором Парваизом, пружимо могућност младим лекарима у нашој земљи да се додатно усавршавају и усвоје нова знања у овој области хирургије која је данас светски тренд", истакао је Лончар и додао да је то од изузетне важности за наш здравствени систем.

Циљ сарадње са Парваизом и успостављања Националног програма јесте побољшање области колоректалне хирургије у Србији кроз петогодишњи програм за колоректалне хирурге у лапроскопији до нивоа независности у рутинској ресекцији колона, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Како се додаје, програмом је између осталог предвиђено и да Парваиз једном месечно долази у Србију и заједно са нашим младим лекарима оперише пацијенте овом методом.

Парваиз је истакао високу стручност лекара из Србије и нагласио да ће се кроз успостављање Националног програма обуке за минимално инвазивну колоректалну и аналну хирургију додатно унапредити та област медицине у нашој земљи.

Он је истакао да Србија има квалитетне лекаре и изузетне услове да додатно развија област минимално инвазивне колоректалне и аналне хирургије, и то не само у Београду, већ и у другим центрима широм земље до нивоа који је по највишим светским стандардима.

"Имамо заједничку жељу да то кроз петогодишњи програм и остваримо, и овим путем захваљујем Министарству здравља и министру Лончару који су то препознали и пружили нам подршку", додао је Парваиз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи