Удовичић: Не погађају ме приче о смени

Министар омладине и спорта Вања Удовичић наводи да не жели да оцењује свој рад и да га не погађају приче да би могао да оде са функције у реконструкцији Владе Србије, те да је поносан на све што је урађено за четири и по године.

"Спорт и омладина су навикли на свакакве утамице, не погађају ме приче, то су нормалне ствари", рекао је Вања Удовичић.

"Можемо да се похвалимо са изванредним резултатима на многим пољима, као што су – повећан бројем стипендија за младе таленте и спортисте, јачање инфраструктуре, већа и редовна давања за успехе спортиста, рекордан броју медаља... Систем спорта је ојачао", рекао је Удовичић у амбасади Француске где је потписао нови уговор о сарадњи са амбасадором Француске Фредериком Мондолонијем око стипендирања српских студената у Француској.

На питање новинара да ли верује да ће остати министар, Удовичић је избегао конкретан одговор.

"Верујем да ће наши спортисти остваривати спортске резултате", навео је министар омладине и спорта, констатујући да је поносан на рад свог тима и успехе спортиста и младих.

"Млади највише профитирају" 

Како је нагласио, министарство на чијем је челу трудиће се да и у наредном периоду пружи безрезевну подршку свим пројектима.

"У спорту је врло јасан критеријум, семафор показује крајњи резултат да ли сте победили или изгубили. Показали смо у протекле четири године да смо отворили сарадњу са многим земљама, лично ми је значајна са Француском и радујем се и доласку њихове министарке спорта у Београд. Већ смо установили сарадњу са два Завода када је реч о узајамној сарадњи и размени стручњака, а то говори колико желимо да допринесемо развоју омладинског и спортског сектора. Поента је да млади највише профитирају", навео је Удовичић.

Додаје да не жели да даје оцену свог рада, већ да је све показивао на терену.

"Други нека суде... Мислим да је некоректно да било ко коментарише свој рад", закључио је министар омладине и спорта.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво