Признања војницима који добровољно служе рок у Београду

Поводом Дана Војске Србије, заменик градоначелника Андреја Младеновић уручио је признања војницима са територије Београда који су упућени на добровољно служење војног рока.

Андреја Младеновић је на свечаности у Старом двору истакао да је сарадња Града Београда и Војске Србије на највишем нивоу.

"Град Београд је у последње четири године пуно урадио на јачању система цивилне заштите, како би у оквиру система одбране био саставни део функционисања ако дође до напада на нашу земљу или неке друге ванредне ситуације", указао је Младеновић.

Младеновић је војницима који су добровољно одслужили војни рок 2015. године поручио да служење отаџбини представља велику част и највиши чин патриотизма.

"Град Београд, у сарадњи са Војском Србије, последњих месеци ради на побољшању процедуре за служење добровољног војног рока, како би свима који желе и испуњавају законску процедуру да служе отаџбини било омогућено да обуку униформу", указао је Младеновић.

Он је позвао младиће и девојке да се пријаве за одслужење добровољног војног рока јер, како је навео, војска - као школа живота, омогућава својим полазницима да се лакше носе са изазовним ситуацијама и у цивилном животу.

Догађају уручења Значке војнику на добровољном одслужењу војног рока и Захвалнице отаџбине присуствовали су и члан Градског већа Раденко Дурковић, представници градских општина Града Београда и Војске Србије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво