Признања војницима који добровољно служе рок у Београду

Поводом Дана Војске Србије, заменик градоначелника Андреја Младеновић уручио је признања војницима са територије Београда који су упућени на добровољно служење војног рока.

Андреја Младеновић је на свечаности у Старом двору истакао да је сарадња Града Београда и Војске Србије на највишем нивоу.

"Град Београд је у последње четири године пуно урадио на јачању система цивилне заштите, како би у оквиру система одбране био саставни део функционисања ако дође до напада на нашу земљу или неке друге ванредне ситуације", указао је Младеновић.

Младеновић је војницима који су добровољно одслужили војни рок 2015. године поручио да служење отаџбини представља велику част и највиши чин патриотизма.

"Град Београд, у сарадњи са Војском Србије, последњих месеци ради на побољшању процедуре за служење добровољног војног рока, како би свима који желе и испуњавају законску процедуру да служе отаџбини било омогућено да обуку униформу", указао је Младеновић.

Он је позвао младиће и девојке да се пријаве за одслужење добровољног војног рока јер, како је навео, војска - као школа живота, омогућава својим полазницима да се лакше носе са изазовним ситуацијама и у цивилном животу.

Догађају уручења Значке војнику на добровољном одслужењу војног рока и Захвалнице отаџбине присуствовали су и члан Градског већа Раденко Дурковић, представници градских општина Града Београда и Војске Србије. 

број коментара 0 Пошаљи коментар