Вежба Кфора, Еулекса и косовских безбедносних организација

Припадници Кфора, Еулекса и косовских безбедносних снага, полиције и Агенције за управљање ванредним ситуацијама почеле су заједничку вежбу, преноси РТК на српском језику. Посебна пажња биће посвећена обуци за контролу масе и сузбијање немира, наводи Кфор.

Како се наводи, циљ вежбе је да се обуче команданти и особље Кфора, Еулекса и косовских безбедносних организација у управљању операцијама у случајевима пружања помоћи приликом природних катастрофа и грађанских немира.

Вежба, под називом "Сребрна сабља 2018", одржава се у камповима Филм Сити, Помазатин и на војном аеродрому Слатина, трајаће до 18. априла и њоме ће управљати заменик команданта Кфора, бригадни генерал Јанош Чомбок.

Кфор је навео и да ће вежба бити прилика за тестирање концепта прве, друге и треће инстанце реаговања и успостављање заједничког разумевања тактике, техника и процедура на нивоу јединице.

Посебна пажња "биће посвећена обуци за контролу масе и сузбијање немира", наводи се у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 07:33) - anonymous [нерегистровани]

Svima

Je jasno zasto se pripremaju i vezbaju. Vezba treba da se zove kosovsko- srpska ako je stvarno namera to sto oni kazu.?

(уторак, 17. апр 2018, 07:22) - anonymous [нерегистровани]

Vezbajte vi samo, vezbajte

...ali u te vezbe ubacite i trcanje koliko vas noge nose, kao i veranje po albanskim planincinama...Mozda vam u jednom momentu i zivot bude zavisio od toga...koliko brzo cete da trcite...