Чаробни прстен спреман дочекује туристе

Чаробни туристички прстен – заједнички је пројекат Србије и Републике Српске. Прекограничну сарадњу у свим областима, а посебно у туризму, подржава и Европска унија.

Пловидба кањоном Дрине, вожња "Ћиром", посета Вишеграду, Андрићграду, Мокрој гори, Дрвенграду, обилазак манастира Добрун – све се сместило у Чаробни туристички прстен.

"Три превозна средства да промените и да доживите за један викенд, ово што можете да доживите када путујете Чаробним прстеном јесте нешто што је право уживање и позивамо све да нас посете", каже директор Туристичке регије Западна Србија Мирослав Рађен. 

Програм је нов, али су туристи нешто слично већ очекивали.

"У најави већ имамо групе из Италије, Русије, Немачке, а имамо чак најављену и групу из Бахреина", напомиње Горан Глишић из "Таратурса".

Новинар 24 сата из Загреба Никола Радовић каже да је био у многим крајевима, али да му се ова тура заиста свиђа.

"Прекрасни људи, архитектура, места, возили смо се и возом. Јако, јако лепо", истиче Радовић. 

Новинарка словеначког Дела Хелена Коцмури додаје да је железница супер, вожња лепа и да све треба посетити. 

Деценијама заборављена уска пруга од Вишеграда до Мокре горе, обновљена пре две године, била је предуслов за Чаробни прстен.

Брда и долине западне Србије најбоље се виде из "Ћире", који иде 20 километара на сат, онако лагано, за, како су говорили Тарабићи, сербез уживање.

У кањону Дрине протиче кроз два национална парка. Тара у Србији тај статус има већ скоро четири деценије, а ове године га је добила и лева обала Дрине у Републици Српској. Сада можемо да конкуришемо за статус резервата биосфере.

"Ако у томе успемо, а не сумњам да хоћемо, имаћемо још један туристички производ који ће привлачити туристе, пре свега стране, јер је резервата природе у свету јако, јако мало", објашњава директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић. 

Уз све лепоте природе, на том подухвату неизбежна је и обимна докумантација, али то не би смело да обесхрабри ни Србију ни Српску јер је корист непроцењива.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи