На скупштини УЛУС-а без расправе о Драгици Николић

На Скупштина УЛУС-а која је одржана 14. априла без присуства новинара у павиљону Цвијете Зузорић није било речи о евентуалној кандидатури Драгице Николић за почасног члана удружења, закључује се из саопштења УО УЛУС-а.

У саопштењу се наводи да је "Скупштини присуствовало 149 чланова удружења од којих је 139 измирило своје обавезе према УЛУС-у и тиме стекли право да активно учествују на Скупштини, односно да користе права предвиђена Статутом УЛУС-а".

Из УЛУС-а обавештавају јавност да је "предложени дневни ред за Скупштину усвојен великом већином гласова".

Даље се наводи да је "предлог за допуну дневног реда у којем је вајар Миодраг Роган затражио изгласавање неповерења актуелном Управном одбору одбијен.

Од 139 пристних на Скупштини у том моменту за предлог Рогана гласало је свега 26 чланова УЛУС-а.

Захтев за оснивање Клуба самосталних уметника је прихваћен, како се наводи у саопштењу УЛУС-а али се о њему није гласало због недостатка кворума.

Исто се догодило и са предлогом да се изложба "Вајари Србије" уврсти у редован годишњи програм УЛУС-а, о којем се није гласало због недостатка кворума.

На крају саопштења из УЛУС-а се каже да је "након избора радних тела, усвајања Пословника о раду Скупштине обављена и верификација 100 нових чланова УЛУС-а".

Медији спекулишу да је na седници Скупштине поднео оставку Душан Русалић који је први покренуо иницијативу за пријем Драгице Николић у почасно чланство удружења.

Наводно је и прихваћена оставка Русалића, те изгласано ограђивање УЛУС-а од његове кандидатуре за члана Националног савета за културу коју је, као председник Координационог одбора уметничких удружења, доставио Министарству културе.

Хаотично стање у УЛУС-у настало је због предлога председника удружења да Драгица Николић супруга Томислава Николић постане почасни члан удружења.

Након тога сликарка Нина Радоичић је скинула своју слику са традиционалне пролећне изложбе УЛУС-а, а уметник Арион Аслани је извео перформанс Shit Maping.

број коментара 0 Пошаљи коментар