Одобрена изградња 97 кућа у 10 општина на Космету

На Управном одбору пројекта "Повратак и реинтеграција" (ПРК 5), који је одржан у приштинском Министарству за заједнице и повратак, одобрена је изградња 97 кућа за расељена лица у 10 општина на Косову и Метохији.

Изградња ће бити реализована у општинама Пећ, Исток, Клина, Обилић, Косово Поље, Грачаница, Ново Брдо, Каменица, Штрпце и Ораховац.

Управном одбору су, поред представника Министарства, присуствовали и представници Канцеларије Европске уније на Косову, представници Међународне организације за миграције (ИОМ/МОМ), која ће и имплементирати пројекат, и представници УНХЦР-а.

Генерални секретар министарства Ненад Стојчетовић оценио је да је пројекат "ПРК 5" веома значајан за процес повратка.

"Захвалан сам Канцеларији ЕУ на Косову на подршци у процесу повратка и на свему ономе што генерално чини. Без њихове помоћи ми не бисмо могли са успехом да говоримо о пројекту као што то данас чинимо", рекао је Стојчетовић.

Рекао је да ће Министарство за заједнице и повратак и министар Далибор Јевтић, иако у техничком мандату, наставити да раде још више и да ће ових 97 кућа бити само мотив да повратак у 2018. буде успешнији од повратка у претходној години.

Током састанка је речено да постоји чврсто уверење да ће се на крају 2018. године говорити о добрим резултатима, као што је то био случај и за претходне четири фазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво