Премијерка на отварању међународног студентског такмичења

Светско такмичење у решaвању пословне студије случаја Business International Case Competition (BBICC) на којем учествује 20 тимова студената из целог света свечано је отворено на Факултету организационих наука (ФОН) у Београду.

Отварајући такмичење председница Владе Србије Ана Брнабић пожелела је добродошлицу такмичарима са престижних светских универзитета и бизнис школа и истакла да је BBICC једно од 12 најпрестижнијих међународних такмичења у студији случаја.

Брнабићева је истакла да је образовање на врху листе приоритета Владе Србије и основа сваког успешног друштва.

"Верујем да можете да уђете у топ 10 или пет светских такмичења, а Влада Србије ће наставити да вас подржава јер се BBICC савршено уклапа у нашу визију образовања за будућност", поручила је премијерка.

Указала је да Министарство просвете, науке и технолошкогх развоја спроводи значајне реформе образовања са циљем да се деца и млади науче како да размишљају, а не шта да мисле.

''Спровели смо низ законских промена како бисмо знање приближили привреди. Увели смо дуално образовање, подржавамо предузетнички дух и желимо да наши студенти науче како да покрену своје компаније", рекла је Брнабићева.

Говорећи о значају реформи образовања навела је да је током званичне посете Лондону најважнији састанак имала са представницима рударске компаније ''Рио Тинто'' с којима је, каже, разговарала о заједничком пројекту ''Јадар'' и руди криптонит пронађеној код Лознице.

''То је нови минерал и може да буде минерал будућности. Нама су зато потребни људи који размишљају ван уобичајених оквира, који ће бити доносиоци одлука и који се неће плашити непознтаог'', истакла је премијерка која је почасни члан жирија BBICC.

На међународном такмичењу чије ће финале бити одржано 21. априла учествује 20 тимова из – САД, Канаде, Данске, Либана, Хрватске, Тајланда, Хонг Конга, Сингапура, Мађарске, Немачке, Аустралије и Србије.

Студенти ће се на овогодишњем такмичењу суочити са три реална пословна изазова, а своја решења представиће жирију од 63 члана који чине менаџери и консултанти водећих компанија у Србији.

Прилику да организује овакво такмичење ФОН је добио на основу резултата које су студенти тог факултета остварили на светским такмичењима у решавању пословних студија случаја широм света претходних пет година.

Осим студената и професора ФОН-а свечаном отварању такмичења присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и представници водећих компанија у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво