Појачана контрола брзине у саобраћају

Припадници Управе саобраћајне полиције од данас до 22. априла спровешће појачану контролу брзине кретања возила. Анализе показују да је сваки трећи саобраћајни прекршај у Србији прекорачење дозвољене брзине кретања возила.

Свака контрола возача, односно возила, подразумева и обавезно алкотестирање возача, а приликом заустављања сваког моторног возила које прекорачи дозвољену брзину, саобраћајни полицајци ће контролисати и да ли возач и путници у возилу користе сигурносне појасеве.

У оквиру ове међународне акције, реализоваће се и акција "Спид маратон" (Speed Marathon), која се такође спроводи на свим европским путевима, а током које ће бити мерена брзина на најважнијим путним правцима непрекидно у трајању од 24 часа, од 18. априла у шест часова до 19. априла у шест часова.

У том периоду биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине, додаје МУП у саопштењу и подсећа возаче да се на деоници ауто-пута Шид–Шимановци мери и просечна брзина кретања возила.

Током прошлогодишње акције "Спид маратон", за 24 часа на европским путевима откривена су укупно 151.073 прекршаја прекорачења брзине, од чега је у Србији откривено 2.895 прекршаја.

Анализе показују да је сваки трећи саобраћајни прекршај у Србији прекорачење дозвољене брзине кретања возила.

Истовремено, неприлагођена брзина јавља се као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. апр 2018, 16:01) - anonymous [нерегистровани]

zakon i samo zakon

bez zakona nema boljitka u sigurnosti pri saobracaju, samo napred zakon primeniti do kraja, puna podrska !

(понедељак, 16. апр 2018, 15:41) - anonymous [нерегистровани]

Da li..

Da li to znaci da policija ne kontrolise brzinu ako nije neka posebna akcija u pitanju?