Студенти светских универзитета у Београду

Гости Београда од вечерас су студенти двадесет светских универзитета. Наредних недељу дана такмичиће се у решавању пословних проблема. Надметање почиње сутра, а на Факултету организационих наука који је домаћин такмичења, званично ће га отворити премијерка Ана Брнабић.

Студенти са свих континената решаваће, током целе следеће недеље, три пословна проблема. Такмичење такође омогућава и домаћим водећим компанијама да дођу до нових иновативних решења за проблеме са којима се срећу у пракси.

Џана Хоровиц са Универзитета са Флориде очекује да много научи, да такмичење буде добро и да се забави.

Марк, студент из Данске нада се победи и каже да је много вежбао.

"Не знам да ли ћемо победити, овде је 20 најбољих факултета, биће тешко, али даћемо све од себе", каже Анџела, студенткиња из Аустралије.

Марко Трифковић студент ФОН-a Београду каже да није било тешко саставити тим зато што се од раније познају. 

"Радили смо неке пројкете заједно и тим је јако квалитетан, што ћемо, надам се и показати", каже он.

Надметање је подједнако важно и за студенте и за њихове менторе.

"За професоре је такође важно, јер они кроз овај процес исто унапређују своја практична знања и вештине и на тај начин стичу бољи међународни имиџ у свет.", каже Весна Дамњанбовић, оснивач и директор BBICC-a.

Прилика да организује овако престижан догађај, пружена је ФОН-у на основу врхунских резултата које су његови студенти остварили протеклих година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво