Где Новак крочи ту бизнис процвета

Да ли је могуће да преко ноћи неко село постане монденско место? Сремци кажу да јесте, ако, на пример, Новак Ђоковић купи имање на обали вашег језера, као што је учинио у Павловцима у општини Рума.

Од укупно 16 језера у Срему, Павловачко или језеро Кудош, најбогатије је рибом, због чега месечно угости на стотине пецароша. Водени рај смештен између столетних воћњака и винограда, све је популарнији за градњу викендица, посебно после доласка породице Ђоковић која на имању гради вилу са базеном од 1.200 квадрата. Плацеви уз језеро поскупели су неколико пута.

"Једно јутро, уназад 10-15 година коштало је 1.500 евра, сад је отишло од 25.000 до 30.000 евра па горе, тако да и нема више плацева, има још две или три њиве које нису продате", објашњава управник Павловачког језера Мијат Спасојевић.

Бошко Ђаковић из Павловаца каже да се све више и више купују парцеле на којима ће се градити.

"То је добро и за село и за општину Рума, а купци су од познатих спортиста, до бизнисмена", напомиње Ђаковић. 

У селу са око 400 становника кажу да им се живот мења и да су постали монденско место у којем ни ливаде више нису обичне.

Павловци су најмање село у општини Рума али и село са највише стоке. Само пет домаћинстава има око 1.000 оваца, а зато су и чобански послови на цени. 

На приче да су наводно пастирима порасле плате, Павловчани кажу да селу већ годинама недостају чобани.

"Без обзира на новце, неће нико, једноставно, из понижења, ваљда, не знам. 500 динара је по крави месечно, сад ту, не знам, ако има 100 крава, значи то је једна пристојна плата", истиче чобанин Милан Вуковић.

У Павловцима нема ни кафане, па су клупице по шоровима и сеоска продавница места за сусрет и размену информација. Руководиоци у селу увелико размишљају о развоју туризма.

"Захваљујући томе што је једна велика спортска личност дошла у наше село, чује се за нас", напомиње председница Месне канцеларије у Павловцима Гордана Зец.

Иако је Новак у Павловцима био само једном, мештани су одушевљени чињеницом да ће понекад боравити ту и верују да ће са њим доћи бољи дани, јер о стању села најбоље говори похабан пут без икаквих ознака.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара