Појачана контрола брзине у саобраћају од понедељка

У периоду од 16. до 22. априла 2018. године, припадници МУП-а и Управе саобраћајне полиције спровешће појачану контролу брзине кретања возила у Србији.

Акција појачане контроле брзине кретања возила ће у понедељак почети у свим државама чланицама међународне организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе). Реч је о укупно 32 државе (28 држава чланица Европске уније, Швајцарска, Норвешка, Србија и Грузија), саопштио је МУП.

МУП подсећа да свака контрола возача, односно возила, подразумева и обавезно алкотестирање возача, а приликом заустављања сваког моторног возила које прекорачи дозвољену брзину саобраћајни полицајци ће контролисати и да ли возач и путници у возилу користе сигурносне појасеве.

У оквиру ове међународне акције, реализоваће се и акција "Спид маратон"(Speed Marathon), која се такође спроводи на свим европским путевима, а током које ће бити мерена брзина на најважнијим путним правцима непрекидно у трајању од 24 часа, од 18. априла у шест часова до 19. априла у шест часова.

У том периоду биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине, додаје МУП у саопшењу и подсећа возаче да се на деоници аутопута Шид-Шимановци мери и просечна брзина кретања возила.

Током прошлогодишње акције "Спид маратон", за 24 часа на европским путевима откривена су укупно 151.073 прекршаја прекорачења брзине, од чега је у Србији откривено 2.895 прекршаја.

Анализе показују да је сваки трећи саобраћајни прекршај у Србији прекорачење дозвољене брзине кретања возила.

Истовремено, неприлагођена брзина јавља се као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво