Честитке поводом Ускрса

Поводом предстојећег празника Ускрса грађанима Србије, као и Српској православној цркви, бројни званичници упутили су честитике са жељом да овај празник проведу у миру, радости и благостању.

Председница Владе Ана Брнабић упутила је честитку патријарху српском Иринеју, свештенству и грађанима поводом Ускрса и пожелела да тај празник донесе радост, толеранцију, мир и љубав и да заједнички градимо бољу будућност.

"У име Владе Републике Србије и своје лично име, честитам вам највећи хришћански празник, Ускрс. Желим вам да празник обележите достојанствено, са својим најближима, у духовном миру и благостању. Нека Ускрс донесе радост свима који верују да, следећи пут толеранције, мира и љубави, заједнички градимо бољу будућност", навела је Брнабићева у честитки, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић честитала је Ускрс свим грађанима Србије, патријарху Српске православне цркве Иринеју и свештенству.

Михајловићева је свима пожелела да Ускрс, као симбол победе живота над смрћу, симбол вере и наде у постојање непоколебљиво доброг и хуманог, проведу у добром здрављу и срећи са својим ближњима.

И министар одбране Александар Вулин упутио је честитке поводом Ускрса патријарху Иринеју, као и припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

"Слободарска традиција нашег народа утемељена је на истини Христовог васкрсења, на уверењу да су страдање и васкрсење тесно повезани. Вековима су наши преци живели и умирали под барјаком 'За крст часни и слободу златну'", навео је Вулин.

Вулин је припадницима Војске Србије пожелео да захвални и поносни на претке, погледа упртих у будућност, прославе највећи хришћански празник у радости и весељу са својим породицама.

Честитке поводом предстојећег Ускрса упутио је и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Ружић је поручио да Ускрс симболизује веру у вечан живот и његову обнову, а да је обавеза свих нас да се лично боримо за добро, мир, љубав и поштовање међу људима.

Министарка правде Нела Кубуровић честитала је Ускрс патријарху српском Иринеју, свештенству, монаштву СПЦ и грађанима уз жељу да највећи хришћански празник прославе у здрављу, миру, ведрини и свепштем добру, окружени лепим мислима и жељама.

"Желим да нас дух победе живота над смрћу, вечног над привременим надахне да у овим васкршњим данима, окружени миром, међусобном љубављу и праштањем, дамо прави одговор на изазове који се постављају пред нашим народом и државом", поручила је Кубуровићева у честитки.

Честиткама се придружио и министар за рад Зоран Ђорђевић.

"У име Министарства, као и своје лично име, свим грађанима Србије, који славе васкрсење Христово, честитам највећи хришћански празник Ускрс са жељом да празнични дани у њихове домове донесу здравље, срећу, радост и духовни мир. Христос васкрсе! Срећан Ускрс!", наводи се у честитки министра Ђорђевића. 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић упутио је честитке грађанима поводом Ускрса.

"Желим вам да Ускрс, с радошћу због ускрснућа Господњег с којим је ускрсло и све оно што је најбоље у људима, у кругу својих породица проведете у миру, радости и благостању, с вером да ћемо, вођени управо хришћанским начелима човекољубља, бриге за ближњег, међусобног уважавања и слоге, време које је пред нама, заједно, учинити бољим за све", навео је Мировић уочи највећег хришћанског празника.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је предстојећи Ускрс свештенству и верницима.

"Нека нас радост коју ускршњи празници носе са собом подстакне на то да чинимо добро другима, узајамно се поштујући и негујући хришћанске вредности. Желим да га проведете са својим најмилијима, у добром здрављу и благостању. Христос васкресе", навео је Пастор у честитки.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић упутио је честитку за Ускрс са жељом да овај најрадоснији хришћански празник грађани проведу у добром здрављу, породичној срећи и миру, окружени својим најдражима.

"Ускрс треба да нам врати веру у бољу будућност и подсети нас на важност неговања моралних вредности и међусобног уважавања. Нека се у наше домове усели дух слоге и пријатељства са ближњима, а солидарност и разумевање обасја нашу земљу", навео је Вучевић у ускршњој честитки.

Честитке је упутио и председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Скупштине Србије Мехо Омеровић.

"Нека нас предстојећи празник подсети на важност међусобног поштовања, толеранције, заједништва и уважавања различитости. У мултиетничком друштву у коме живимо то су вредности које морамо неговати и развијати како бисмо имали снаге да превазиђемо искушења и проблеме са којима се сусрећемо", наводи Омеровић у честитки.

Принц Александар Карађорђевић честитао је предстојеће ускршње празнике патријарху српском Иринеју, архијерејима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и свим грађанима Србије и Републике Српске.

"Васкрс није само време славља, већ и време да поменемо у мислима и молитвама оне који више нису са нама на овом свету. Свима који славе овај празник над празницима, упућујемо поруку мира и вере у вечни живот, у светлости и истини. Молимо се Господу да нам подари снаге и мудрости да пребродимо све несреће и тешкоће, да сви заједно радимо за добро Србије и сваког појединца у нашој земљи, ради наших поколења", наводи се у честитки Карађорђевића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи