Вулин: Завршетак испитивања више од 40 система до краја године

Нема компромиса када су у питању квалитет наоружања и безбедност припадника Војске Србије, поручио је министар одбране Александар Вулин у Техничко-опитном центру.

Техничко-опитни центар би до краја године требало да заврши испитивања више од 40 система који би требало да се нађу, уколико то својим квалитетом заслуже, у наоружању ВС, изјавио је министар Вулин, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Александар Вулин, који је са начелником Генералштаба Љубишом Диковићем посетио ТОЦ у Никинцима, рекао је да је у центар уложено више од 186 милиона динара за потребе унапређивања техничких карактеристика тог објекта.

"Наша одбрамбена индустрија користи капацитете Техничко-опитног центра и без успешног ТОЦ, добро технолошки и кадровски опремљеног, не можемо имати успешну одбрамбену индустрију и сигурну Војску Србије", рекао је Вулин.

Поручио је да нема компромиса када је у питању квалитет наоружања које улази у састав Војске Србије и да нема компромиса када је у питању безбедност припадника ВС.

Према речима в. д. помоћника министра за материјалне ресурсе Ненада Милорадовића, током данашњег обиласка приказано је више интегралних испитивања неколико савремених система наоружања која развија Војнотехнички институт са својим кооперантима у индустрији за потребе ВС.

"Имали смо прилике да видимо како беспосадно возило 'Милош' може да уништава мете на великим даљинама, а затим да приђе близу, уђе у објекат дејства и дејствује по објектима у самом објекту и у сложеним ситуацијама, као што су талачке, када треба разликовати мете своје снаге од противничких снага", рекао је Милорадовић.

Директор Техничко-опитног центра пуковник Слободан Илић наводи да се у центру тренутно испитују средства наоружања, међу којима су снајперска и модуларна пушка 7,62 милиметара за потребе "Заставе", као и вишецевни ракетни систем "морава".

Такође, како додаје, тренутно су на интерним испитивањима у Војно-техничком институту модернизовани "огањ" и други системи.

Савладавање вертикалних успона, бочног нагиба и водене препреке приказани су на полигону за испитивање теренских карактеристика БОВ точкаша.

На депласману "С", приказана су испитивања ракете од 128 милиметара побољшаних карактеристика, оптоелектронских система, модернизоване "маљутке 2Ф", модудуларних пушака и снајперских пушака, као и балистичке заштите на исечку оклопа возила "лазар 3".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво