Акција "Сат за нашу планету"

Највећа глобална акција за заштиту природе "Сат за нашу планету" одржана је десети јубиларни пут у Србији под слоганом "Повежи се са планетом".

Светској организацији за природу придружило се око 200 партнера - градова, општина, јавних установа, школа, вртића, компанија и организација.

Симболичним искључивањем светла сат времена, од 20.30 до 21.30, широм света послата је порука да сви заједно морамо пронаћи решење за одрживу будућност.

У Сиднеју је у мраку била Сиднејска опера, у Њу Делхију су била погашена светла на вишим зградама, док су у Куала Лумпуру у мраку биле куле Петронас, преноси АП.

У Паризу је Ајфелов торањ био у мраку, у Лондону Тауер Бриџ, Биг Бен, Пикадили циркус и друге знамености.

Сат времена без светла остала је и Бранденбуршка капија у Берлину, Единбуршки замак у Шкотској, као и црква Св. Василија у Москви.

Градоначелница Париза Ан Идалго рекла је да је у француској престоници 300 зграда било у мраку и да је тиме послата "универзална порука". 

Акција је започела у Сиднеју 2007. године да би данас у њој учествовало више од 180 земаља, а придружило јој се десетине милиона људи.

Овогодишња акција се одвија под слоганом "Повежи се са планетом" и има за циљ да скрене пажњу на смањење биодиверзитета, односно разноликости живог света на Земљи.

Акцијом, којом се симболично искључују светла на сат времена, од 20.30 до 21.30, указује се на неопходност очувања планете и апелује се на међународно јединство у борби против климатских промена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи