Вулин: Повећање накнада војницима који добровољно служе

Војници на добровољном служењу војног рока у лесковачкој касарни "Војвода Петар Бојовић" положили су заклетву, а министар одбране Александар Вулин је том приликом рекао да ће сви војници на добровољном служењу имати увећане месечне накнаде.

"Сви војници на добровољном служењу војног рока имаће веће надокнаде од 1.000 до 2.600 динара месечно, у зависности од времена које су провели на служењу рока", рекао је Вулин.

Истакао је и да се у складу са наређењима председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића чини све што је могуће у оквиру постојећег буџета да материјални положај свих припадника ВС буде поправљен и унапређен, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

"Дакле, као што видите трудимо се да у оквиру постојећег буџета без икаквих нових средстава, већ на основу онога што имамо, али већом штедњом и другачијом политиком, обезбедимо што је више могуће новца за наше припаднике", рекао је Вулин.

Дакле, мартовска класа има повећање од 1.000 до 2.600 динара, поручио је министар.

Вулин je присуствовао свечаности поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације март 2018. године у лесковачкој касарни "Војвода Петар Бојовић".

"Српски војник зна шта значи мир и зна да нема мира без снажне армије. Нема мира ако немате војску која је у стању да чува мир", рекао је Вулин обраћајући се војницима.

Честитајући на положеној заклетви, министар Вулин је истакао да су војници данас дали реч "тешку, велику, опредељујућу", саопштило је Министарство одбране.

"Реч да ћете чувати и бранити сваку стопу наше вољене Србије, наш начин живота. Од тога како ћете поштовати дату реч зависи да ли ћемо моћи да кажемо да живимо у слободној земљи, међу слободним људима, како ћемо бирати пријатеље и ко ће бити наши непријатељи. Од тога како будете поштовали своју реч зависи како ће се писати и памтити једног дана и ваша генерација", поручио је министар одбране.

Додао је да је историја српског народа историја упорне и жилаве борбе за слободу.

"А слобода се никоме не даје и не поклања, за њу се живи, за њу се бори. Зато је историја српског народа историја његове војске. Зато је униформа коју носите део свакодневног живота вашег народа, ваше прошлости и будућности. Зато где год српски народ види своју војску каже – ту је ред, ту је закон, ту је добро. На вама је да то сачувате за будућност", истакао је Вулин.

Захвалио је родитељима што су своју децу учинили вредним, одговорним и добрим људима, а сада их дали својој Србији да је чувају и бране.

"Српска војска је војска добрих и честитих људи, храбрих, посвећених добру и својој земљи, који знају и разумеју туђу муку и бол, који се радују миру баш зато што толико добро познају ратове", рекао је Вулин.

Старешинама је поручио да чувају своје војнике као што би чували своју децу, јер ће они чувати Србију онако како их они науче.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић честитао је војницима положену заклетву и поручио да све док имамо децу која нису заборавила нашу традицију и прошлост "наша земља ће имати светлу будућност".

Маријана Карабашевић, која је данас положила војничку заклетву у Лесковцу, рекла је да је поносна на себе и све војнике који су за кратко време постали пријатељи. Илија Јовановић није крио срећу што је од данас на добровољном служењу војног рока и истакао да је данашњи дан изузетан за све њих.

Свечаности у лесковачкој касарни присуствовали су и командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, представници Војске Србије, Града Лесковца, Српске православне цркве, као и бројна родбина и пријатељи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво