Србија под снегом, коловози клизави

У Србији ће данас бити облачно и хладно са снегом, а интензивније падавине очекују се ујутру. После подне снег ће бити у слабљењу, на северу и западу Србије увече и у току ноћи престанак падавина.

У пролеће атмосфера као на почетку зиме. Србија је под снегом који од јуче непрестано пада. У Београду и већини градова у земљи снежни покривач висок је десатак центиметара. Зимске службе су на терену, али остаје поледица због које је неопходан посебан опрез.

Још један прави зимски дан је пред нама, али добра вест је да се наредних дана очекује одлазак Баба Марте и повратак пролећа у наше крајеве. У Србији ће бити облачно и хладно са снегом, а интензивније падавине очекују се пре подне.

После подне снег ће бити у слабљењу, увече и ноћу престаће да пада. Највиша дневна температура од минус два до два степена, у Београду око нуле. За наредне дане метеоролози прогнозирају топлије и лепше време.

Сутра у источним и јужним пределима са слабим снегом и температуром током дана изнад нуле. Од недеље температура око 10 степени.

Саобраћај се на свим путевима југоисточне, централне и југозападне Србије одвија отежано због јаких снежних падавина, а из АМС упозоравају да на коловозима има између пет и 15 центиметара расквасеног снега.

Из "Београд пута" поручују да ће саобрацћјнице првог приоритета бити очишћене и проходне и да не би требало током дана да буде проблема у саобраћају.

Мали: Очишћене улице првог приоритета

Градоначелник Синиша Мали изјавио је јутрос да су улице првог приоритета у Београду очишћење, а да ће се улице другог приоритета чистити када снег престане да пада, што се очекује у поподневним сатима.

Мали је за РТС рекао да снег чисти 1.510 људи са 316 машина.

"Целу ноћ смо радили да би јутарњи шпиц прошао како треба", рекао је Мали.

Према његовим речима, у Београду је пало 20 центиметара снега и очекује се да ће снежне падавине престати у поподневним сатима.

Градоначелник наводи да се очекује да ће сваког сата пасти по 0,3 центиметра снега, што, како је казао, није много.

Мали је, такође, позвао све грађане да очисте снег испред својих зграда и кућа. 

Зимски услови и снег су, осим Србије, погодили и регион, па су тако потпуно паралисали саобраћај у Хрватској, а и у Сарајеву је дошло до колапса.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се