Помоћ школама за децу ометену у развоју

"Да растемо заједно" назив је пројекта који, у сарадњи са Министарством просвете, покрећу фондације "Ана и Владе Дивац" и Ен-Си-Ар, а намењен је унапређењу услова за квалитетније образовање деце са сметњама у развоју. На конкурс за добијање средстава могу да се пријаве све специјалне школе, а рок за пријаву је 7. мај.

Захваљујући великој помоћи у оквиру различитих пројеката, у Школи за децу ометену у развоју "Радивој Поповић" учи се и ради лепше и успешније.

"Опремили смо сензорну собу, направили смо сензорни врт, собу за развој психомоторике, комплетан простор смо реновирали, набавили смо намештај за интернат јер овде долазе деца из целе Србије", каже Стеван Несторов, помоћник директора школе "Радивој Поповић".

У најновијем пројекту, школе ће моћи да конкуришу за две врсте помоћи.

"Категорија један је везана за реконструкцију самих школа у укупном износу до милион динара, друга категорија је везана за опремање школа у вредности до 350.000 динара. На конкурсу ће бити изабрано пет школа", каже Јелена Ракић из Фондације "Ана и Владе Дивац".

Компанија Ен-Си-Ар пројекат подржава донирањем 100.000 долара, али и на други начин.

"Наши запослени ће кроз волонтерске активности допринети реализацији неких од циљева пројекта, а ту, пре свега, мислим на подизање свести о проблемима с којима се сусрећу деца са сметњама у развоју и њихови родитељи", каже Стефан Лазаревић из те фондације.

Бивши одбојкашки репрезентативац Един Шкорић тренер је у клубу глувих "Олимпија". Радо се, каже, укључује и у овај пројекат.

"Ја желим да помогнем, то је моја жеља. И осећај у стомаку ми каже да треба да радим као што сам целог живота радио – срцем и стомаком. Овај вид хуманости ме апсолутно испуњава", наглашава бивши одбојкашки репрезентативац Един Шкорић.

У свакој од пет одабраних школа и градова биће организовани Породични дани – заједничко дружење све деце и родитеља. Биће то прилика да се и на тај начин пошаље порука целом друштву о неопходности стварања једнаких услова за срећно детињство сваког детета у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво