Отворена нова операциона сала у Војној болници Ниш

Министар одбране Александар Вулин отворио је нову операциону салу у Војној болници Ниш и том приликом поручио да је улагање у војно здравство улагање у квалитет живота сваког грађанина Србије.

Александар Вулин је рекао да у Војној болници Ниш раде најбољи и најобразованији стручњаци са најсавременијом опремом, те да ће војска са Министарством одбране наставити да улаже у војно здравство.

"Све ово је на располагању цивилима и сваком осигуранику. Све ово је начин да помогнемо у стварању бољег живота у Србији", нагласио је министар.

Управник Војне болнице Ниш пуковник Јовица Станојковић нагласио је да се отварањем нове операционе сале знатно повећава функционалност и способност Одељења за хирургију и изразио задовољство што је пацијентима омогућен најсавременији начин лечења.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изразио је задовољство завршетком прве фазе радова у болници и најавио другу фазу реконструкције и опремања Војне болнице Ниш.

"За наш град је овај вид и ниво здравствене услуге и заштите веома значајан и ми као Град пружамо велику подршку свему томе", рекао је Булатовић.

У делу операционог блока у Одељењу за хируршке болести Војне болнице Ниш извршена је адаптација и уређена операциона сала намењена миниинванзивној хирургији из области хирургије зглобова.

Операциона сала опремљена је видео артроскопом са пратећим сетовима за одређену врсту реконструкције зглобова, а саставни део опреме чини и рендген апарат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво