Искључена струја Дому културе у Грачаници

Дому културе у Грачаници данас је искључена електрична енергија иако су рачуни за струју уредно плаћени, наводи се у саопштењу ове институције.

У протеклих пола године ово је трећи пут како се Дому културе у Грачаници искључује електрична енергија и онемогућава нормалан рад ове институције културе.

"Службеници косовске компаније за дистрибуцију и снабдевање електричном енергијом данас су бахато и без икаквог образложења уз асистенцију косовске полиције искључили струју Дому културе иако је рачун плаћен 19.03.2018. године", истиче се у саопштењу Дома културе Грачаница.

У саопштењу се додаје да сва уверавања и молбе да то не раде, као и докази да је рачун плаћен, службеници нису желели да уваже, као што то нису урадили ни прошли пут.

Управа Дома културе у Грачаници сматра да се ради о смишљеном и грубом притиску и дискриминацији од стране службеника и институције КЕDS, јер континуирано и у дужем периоду врше притисак на Дом културе.

"Обрачун са нашом институцијом је део дискриминације и ради се плански, па се дешава да службеници рачуне који су издати 27. фебруара доносе са закашњењем од 20 дана и траже да се плате истог тренутка", наводи се у саопштењу.

За овакво понашање и однос према Дому културе мотиви могу бити различите природе али, како наводе из Дома кутуре у Грачаници, јасно је да се већински албански службеници бахато и непримерено понашају према тој институцији у којој поред Дома културе раде Народно позориште Приштина, Национални ансамбл "Венац" и Градска библиотека.

Дом културе у Грачаници упозорава надлежне институције да под хитно уведу минимум реда у рад КЕDS-а у Грачаници и спрече сваки облик дискриминације.

Наглашавају да уколико се хитно не реши овај проблем радници поменутих институција биће приморани на јавни протест и блокаду саобраћаја у Грачаници.

Вечерашњи догађај, књижевно вече Ранка Ђиновића, које се организује поводом Светског дана поезије, биће одржано под свећама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи