Михајловићева: Радимо заједно за бољи положај Рома у Србији

Потпредседница Владе Зорана Михајловић потписала је у име Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији, којим у име Владе Србије председава, Протокол о сарадњи са председником Националног савета ромске националне мањине Тефиком Рамадановићем.

Зорана Михајловић наводи да је Влада Србије посвећена унапређењу положаја Рома и Ромкиња и њиховом укључивању у све сфере друштва.

"Протокол о сарадњи који смо данас потписали говори о нашој решености да заједно радимо на смањењу дискриминације. Наш циљ је нулта дискриминација у друштву",навела је Михајловићева.

Додала је да ће Координационо тело којим председава заједно са ромским националним саветом и локалним самоуправама радити на спровођењу Стратегије за социјално укључивање ромске заједнице, пре свега кроз области образовања, становања, здравства и запошљавања, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

"Потписивање Протокола историјски догађај"

Тефик Рамадановић је захвалио потпредседници Владе на досадашњој посвећености овој области, истакавши да је за Роме и Ромкиње данашње потписивање Протокола о сарадњи историјски догађај.

"По први пут смо препознати од стране државе, Влада Србије је наш најзначајнији партнер у борби за бољи живот. Циљ нам је да радимо заједно, још боље и ефикасније, на унапређењу положаја ромске заједнице у Србији. Потписивање овог протокола представља велики напредак и подстрек Националном савету да заједно са Владом Србије ради на постизању тог циља", рекао је Рамадановић.

Протокол о сарадњи између Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији и Националног савета ромске националне мањине, између осталог, има за циљ делотворно спровођење политика усмерених на повећање социјалне укључености Рома и Ромкиња у Републици Србији, јачање сарадње која ће резултирати заједничким деловањем на локалном нивоу у циљу адекватног спровођења Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, као и активно спровођење кампања којима се подиже свест о положају Рома и Ромкиња и гради солидарност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво