Како су се у селу Путиново пратили руски избори?

Избори у Русији су се са великом пажњом пратили у једном засеоку у општини Медвеђа. Вековима се тај засеок звао Аџинци, а од пре годину и по дана носи име Путиново, по руском лидеру. Није први пут да их због тога посећују медији, али су их јуче изненадиле TВ екипе из Русије.

Становници Путинова, села до ког се стиже макадамским путем, не кају се што су променили назив свог села jер данас за Путиново у Горњем Гајтaну у општини Медвеђа зна, кажу, цео свет.

Јуче, на дан председничких избора у Русији, у опуштеној атмосфери у кафани "Крим" чекали су резултате.

Путиново су посетиле и ТВ екипе Раша тудеја и Спутњика. Они нису први пут у Путинову.

"У Путиново долазим кад год могу. Овде живе прави Срби. Ту сам кад се славе славе а прошле године овде смо прославили и Дан победе", рекао је Сергеј Глушинка, продуцент.

У Путинову се синоћ није пила вотка, али домаћини су са гостима наздрављали путиновачом – шљивовом ракијом са Радан планине.

"Ову ракију већ смо послали и председнику Путину. Сада очекујемо неки одговор од њега. Најбоље би било када би одговор био пут", поручује Мирослав Петрушић из Путинова.

Путиново данас има око тридесет кућа. Мештане радује чињеница да је све више људи који се враћају у свој завичај.

На констатацију да је Путиново сада светски познато село, одборник Горан Лазаревић одговара: "Не бих био одборник да није тако."

У Путинову није било као на Криму или под зидинама Кремља, али је било оригинално.

Телевизијске екипе имаће шта да пренесу својим гледаоцима. Становници Путинова само се надају да ће до неких нових избора у Србији или Русији и пут до Путинова бити асфалтиран.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи