Забрана за улаз возила у зони Куле Небојша 

Улаз моторним возилима у зони Куле Небојша од сутра, од раних јутарњих сати, биће забрањен због увођења редовне одбране од поплава, најављено је из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима.

Како се наводи у саопштењу, редовна одбрана од поплава у овој зони уведена је 18. марта од седам сати.

Апелује се на суграђане, чија се возила налазе у зони Куле Небојша, да их изместе данас до краја дана, како не би остала заробљена водом у поменутој зони. 

Сава је почела да прелива преко доњег шеталишта, али то се и очекује када су велике воде, јер је то проширено корито реке. Расте водостај и сутра ће код Шапца бити уведена ванредна одбрана. Тамо су надвишени и реконструисани насипи после 2014. и од сутра ће бити на снази 24-сатна дежурства на насипима.

Узводно у Хрватској код Јасеновца Сава је достигла историјски максимум и наставиће да расте. Ситуацију отежава набујала Уна и снег који пада, а 200 војника ојачава бедеме.

Због преливања Саве преко ауто-пута (Д36) Сисак–Поповача, хрватске власти су донеле одлуку о привременом затварању тог пута за саобраћај. Саобраћај ће бити обустављен од вечерас од 19 сати до уторка, 20. марта до седам сати, што значи да ће једина саобраћајна веза између посавског и мославачког дела жупаније бити потпуно прекинута, преноси портал Индекс

Хладан ваздух који је стигао са североистока оковао је готово целу Европу. Хладно време очекује се до краја седмице. Сутра углавном суво, тек понегде слаб снег а на југу слаба киша. Увече јаче наоблачење стићи ће са Јадрана доносећи јаче падавине. Од среде до петка цела Србија биће у белом руху. На северу се очекује снежни покривач висине од пет до 10, у осталим крајевима од 10 до 20 центиметра.

Сутра поподне календарски стиже пролеће, али ћемо морати да сачекамо на топлије време. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво