Шарчевић обишао карловачку гимназију

Сремски Карловци би требало да постану "српски Хајделберг", изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, током обиласка Карловачке гимназије.

У тој најстаријој српској гимназији су, у оквиру Програма модернизације школа, у току радови на санацији фасаде, водовода и канализације, чија је вредност 202.808 евра. Завршетак радова најављен је за 14. април.

Шарчевић је оценио да је Карловачка гимназија "институција и да је њен допринос српском образовању немерљив", саопштило је ресорно министарство.

Он је рекао да је време да се иде корак даље од идеје да се промовише студирање у Србији и да се уради оно што су многе земље већ урадиле.

"Ми смо пошли од идеје да Сремски Карловци постану српски Хајделберг и да то заиста осмислимо као један град образовног и културног профила где би се сви постојећи капацитети укључили у те пројекте пре свега интернационалне студије и ту врсту образовања", казао је министар Шарчевић.

Најавио је да ће данас о томе разговарати и са сремским епископом Српске православне цркве Василијем.

Данашњем састанку у Сремским Карловцима присуствовали су и покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш и покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачку делатност Зоран Милошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи