Математичко забавиште – прави начин да се заволи школa

У потрази за знањем и дружењем, сваког викенда под кровом Математичке гимназије је два и по пута више ученика него што школа има. Најмлађи међу њима имају четири године, а најстарији завршавају основну школу.

После часова сабирања и одузимања за најмлађе су организовани часови информатике. Свако је за својим компјутером и решава задати проблем, односно, како кажу, играју игрице.

Најмлађи полазници наводе да су уз игру и забаву научили да броје и сабирају.

Профсор Иван већ другу годину малишанима открива тајне математике, физике и информатике. Каже да се већ сад види ко има изузетне склоности ка математици.

"На јесен ми кренемо са часовима математике, и онда у неком тренутку мало убацимо часове информатике, где у принципу настојимо да вежбамо математику и то неко логичко размишљање, које желимо код њих да развијемо, па се онда вратимо на математику", наводи Иван Станић, професор Математичке гимназије.

На часовима је још једна Иванова ученица - матуранткиња Исидора. Док чека одговор о стипендији Оксфорда или неког од америчких факултета, где је пријемни положила, асистира професору.

"Они су пре свега преслатки, стварно су бистри, понекад ме и зачуде, зато што они нису навикли на оне стандардне форме које смо ми у међувремену научили", наводи Исидора Раденковић, матуранткиња Математичке гимназије.

У математичком забавишту, малишани се навикну на школско окружење и одлазе у школу спремни за све изазове и обавезе која им она доноси.

У гимназији подсећају да у школу, која има око 500 ђака, викендом на часове дође још два и по пута више школараца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво