Трактор за повратничку породицу Красић из Гребника

Након разговора председника Србије Александра Вучића са Србима на Косову и Метохији, наставља се акција помоћи српском становништву у јужној српској покрајини. Повратничкој породици Красић из села Гребника код Клине уручен је трактор са приколицом. Трактор је донација Слободана Тешића, привредника из Београда.

У Гребнику је до рата живело 40, а данас ту живе четири српске породице. Повратак су им омогућили тек 2010 године. А по повратку су их сачекале претње, узурпирана имовина, напади...

"Бацили су бомбу, пуцали на кућу. Имовина наших рођака, у коју спада између 80 и 100 хектара земље, који сада не живе овде је узруприрана од стране Албанаца који нам не дозвољавају да обрађујемо своју земљу. Ми смо немоћни", наводи Ђура Красић, повратаник у Гребнику.

Красићима је остало да обрађују земљу око својих кућа. Али ни ту није било краја проблемима.

"Трактор су нам украли пре три године. Било је претњи шиканирања, све тортуре смо прошли. Апсолутно нико није одговарао, нити је ико процесуиран", наводи Ђорђе Красић, повратаник у Гребнику.

Красићи су годинама уназад за обраду земље плаћали механизацију. Од данас то не морају да раде. Добили су нов трактор са приколицом.

"Ови храбри људи који заиста много тога преживљавају овде у Метохији, заслужују једну овакву донацију и мој долазак данас овде испред Канцеларије за КиМ јесте управо и порука да је председник Александар Вућич, Влада Србије уз њих и да је држава Србија увек ту да им помогне", наводи Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије за КиМ.

Красићима је пољопривреда основна делатност. А оно што, на мало слободног пољопривредног имања производе је кикирики. И, кажу, у томе успевају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво