Канцеларија за ИТ и е-управу у трци за престижну награду

У најужем кругу кандидата за престижну светску награду за допринос развоју информационог друштва, коју седму годину заредом додељује Светски самит о информационом друштву (WСИС), налази се Канцеларија за ИТ и е-управу, саопштено је из Владе Србије.

Канцеларија за ИТ и е-управу се нашла међу 90 најбољих, у оштрој конкуренцији 685 пријављених и 492 номинована пројекта владиних институција, компанија и организација цивилног друштва из целог света.

Номинована је у категорији стварања доброг окружења за развој информационог друштва и тренутно је пета по броју освојених гласова, од укупно милион пристиглих преко интернета.

Представници Канцеларије за ИТ и е-управу присуствоваће свечаном проглашењу победника на Форуму WСИС , који се 20. марта одржава у Женеви.

Стручни жири ће тада прогласити победнике који су на иновативан начин, употребом нових технологија, унапредили своје окружење и направили значајне помаке ка остваривању глобалних циљева Уједињених нација у сфери информационог друштва.

Форум WСИС ове године ће, како је најављено, окупити 85 министара и више од 200 представника влада, невладиних организација, директора ИКТ компанија, образовних институција и појединаца, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи