РТС Планета представљена у МСУ

Поводом 60 година телевизије, РТС је својим гледаоцима и слушаоцима поклонио РТС Планету. Та ОТТ платформа наше куће свечано је представљена и у Музеју савремене уметности у Београду. Уз техничку презентацију посетиоцима је представљен и садржај платформе који ће се временом допуњавати дигитализованим саржајем ТВ и радио архива наше куће.

Мапирањем фасаде Музеја савремене уметности снимцима наше телевизије симоблично је лансирана РТС-ова планета. Уз упуство за гледање или слушање програма уживо или 72 сата одложено посетиоци музеја сазнали су и како на тој платформи могу да прате четири програма истовремено.

"РТС Планета је нова могућност гледања телевизијског програма и слушања радијских садржаја Радио телевизије Србије. Настојали смо да кроз овај пројекат који је на интернету доступан широм света, свим нашим гледаоцима и слушаоцима отворимо врата програмског архива и направимо са њима директан контакт, и на тај начин најбоље ослушнемо њихове потребе и афинитете", наводи Татјана Ћитић, помоћница извршног директора Сектора за развој и нове послове РТС-а

Тренутно РТС Планета нуди више од 5.000 емисија. Архивски видео или аудио записи међу којима је најстарији фонограм из 1904. године још се уносе. Реч је о великом кораку у дигитализацији материјала чуваног током 60 година постојања телевизије и 84 година радија.

"Нешто што ће скупити, конзервирати и понудити овај тренутак у којем смо. РТС је то дигитализовао, направио огромну архиву, понудио то путем својих многих канала публици потпуно бесплатно", наводи Борис Миљковић, креативни директор РТС-а.

Да бисте приступили РТС планети потребан вам је интернет и рачунар, односно таблет или мобилни телефон, без обзира о ком оперативном систему је реч.

"Што се тиче саме платформе и корисника који јој приступају нема ограничења у броју корисника. Немамо тај лимит, сви корисници ће добити квалитетан сигнал. Корисник на својим уређајима може да бира по квалитету сигнала да ли је 360 прогресив, 480 прогресив или 576 прогресив слика", објашњава Жикица Живковић, технички координатор платформе.

За само месец дана РТС планета регистровала је више од 50.000 корисника. Статистика каже и да се 75 одсто регистрованих редовно логује и на овај начин прати програме РТС-а.

Приступ РТС Планети је једноставан. Они који приступају платформи путем рачунара треба да оду на rtsplaneta.rs а за оне који приступају путем таблета и мобилних телефона предвиђене су андриод и ИОС апликације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво