Младеновић уручио кључеве породицама које су добиле право закупа

Заменик градоначелника Београда, Андреја Младеновић уручио је кључеве нових станова породицама које су на конкурсу добиле право закупа на одређено време. Конкурс за давање у закуп 133 стана у Улици Милеве Марић Ајнштајн објављен је у септембру 2016. године, а данас и у наредна два дана биће обављено усељавање 64 породице.

Андреја Младеновић је истакао да је данашњи дан за све у граду Београду веома специфичан, јер, како је рекао, имамо прилику да са новим станарима поделимо задовољство због завршетка радова и почетка усељења. 

"Град Београд је одлучио да оваквим конкурсима направи квалитетан помак у решавању стамбених питања суграђана који без помоћи града и државе то не могу да ураде. Рад на овом пројекту започет је половином 2016. године, а конкурсом који је био доста опсежан обухваћено је доста групација које спадају у категорије најугроженијих и које заслужују да буду помогнуте од стране локалне самоуправе", рекао је Младеновић.

Заменик градоначелника је прецизирао да је стигло више од 960 пријава за 133 стана, саопштено је из градске управе.. 

Велики обим посла је завршен, навео је Младеновић, обављене су стручне анализе, а све је урађено транспарентно и у сваком тренутку је било могуће сагледати процес доношења одлука. 

"Град је изградио станове које ће издавати на период од пет година, а цена је далеко прихватљивија од уобичајене и наплаћиваће се по квадратном метру. Мислим да ће тај трошак свакој породоци бити у границама подношљивог, а у сваком случају ови људи имају прилику за нови почетак", казао је Младеновић.

Станови су, додао је, урађени изузетно квалитетно и налазе се у веома лепом делу града који ће се у будућности тек развијати. 

Младеновић је позвао све садашње и будуће становнике овог краја да дају додатни допринос да овај део Београда буде још лепши за генерације које долазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво