Линија за пријаву рада на црно: За два дана 580 позива

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в. д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић разговарали су са инспекторима из целе Србије о досадашњим постигнутим резултатима, као и о начинима за унапређење њиховог даљег рада.

Министар Зоран Ђорђевић захвалио је свим инспекторима на свему што су до сада урадили истакавши да сви заједно раде одличан посао који има велику корист за државу, али и за наше грађане.

"Пројекат 'Реци НЕ раду на црно' веома је битан за државу и њене грађане, али показује и велику одговорност према Краљевини Норвешкој, која је помогла у самој реализацији овог пројекта. Уколико добро урадимо овај пројекат сигуран сам да ће нам се отворити и многе друге опције за сарадњу", рекао је Ђорђевић.

Истакао је да ће се сарадња са скандинавским земљама наставити на разним пројектима, јер Србија има њихиву подршку у жељи да покуша да их копира у оним сферама где су оне најбоље.

"Ваш рад огледало је како се држава бори против сиве економије. Он мора бити видљив, а држава поносна на ваше резултате", рекао је Ђорђевић, наводи се у саопштењу Министарства.

Стеван Ђуровић истакао је да је број 0800 300 307 (тел:0800-20300-20307) за пријаву рада на црно, који је активиран пре само три дана, већ дао добре резултате. 

"За само два дана примљено је преко 580 позива, што значи да је медијска кампања која прати ову акцију показала прве резултате. Од 110 обрађених позива, за 47 има основа да инспекција рада изађе на терен и утврди право стање", рекао је он.

У само две београдске опшине у једном дану, током 375 надозора, инспектори рада затекли су 137 радника која су радили на црно, додао је он.

"Грађани постају свесни шта добијају борећи се против рада на црно, што и јесте циљ Министарства", рекао је Ђуровић и додао да ће Инспекторат за рад наставити активан рад на сузбијању сиве економије редовним и ванредним контролама, 24 сата дневно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво