Пауновићева: Прате се активности Акционог плана о мањинама

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић истакла је да се активности из Акционог плана за мањине редовно прате и да је подигнут квалитет извештавања.

Отварајући састанак поводом представљања Шестог извештаја о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина Пауновићева је рекла да се овај извештај односи на четврти квартал 2017. године и да се спровођење активности из Акционог плана за мањине редовно прати, саопштено је из Канцеларије.

Пауновићева је навела да од 76 носилаца активности њих 11 није доставило своје прилоге за овај циклус извештавања, од чега су осам национални савети националних мањина.

Према њеним речима, 66 одсто доспелих активности за овај извештајни период је реализовано или се успешно реализује.

Након одржаних обука у претходном периоду које су имале циљ да подигну квалитет извештавања, директорка Канцеларије је истакла да је прилоге за Шести извештај о спровођењу Акционог плана за мањине доставило 40 јединица локалних самоуправа и 20 савета за међунационалне односе.

Пауновићева је подсетила да је Канцеларија наставила са унапређивањем система извештавања о спровођењу Акционог плана, и да Шести извештај садржи и податке о спровођењу активности на локалном нивоу. 

У току је прикупљање прилога за Седми циклус извештавања и у наредном периоду Канцеларија ће се усредсредити на даље унапређење система праћења Акционог плана, нагласила је Пауновићева, истичући да ће се наставити са подршком свим особама које учествују у процесу извештавања, ради унапређења њиховог рада и међусобне сарадње. 

Састанку су присуствовали представници државних органа и институција, међународних организација и националних савета националних мањина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво