Шарчевић: Набавка уџбеника преко посредника лов у мутном

Министар просвете Младен Шарчевић упутиће ове недеље допис школама да причекају и не набављају уџбенике преко посредника, већ да то чине преко школских задруга како би комплети које родитељи плаћају били јефтинији.

Нови закон о уџбеницима биће у четвртак на Влади Србије, најавио је министар, и до краја марта биће усвојен а школе које не буду журиле са набавком имаће бројне повољности за родитеље и ђаке.

"Школе које не буду журиле имаће јефтиније уџбенике, дигиталне уџбенике, биће пакет обавезних наслова. Додатни наслови иду преко школских библиотека", рекао је Шарчевић новинарима у Београду.

Упитан шта са школама које су већ родитељима послале упутнице где се уџбеници набављају преко посредника, Шарчевић је рекао да они који су почели набавку преко посредника тешко да ту може нешто да се мења.

Многи су, додаје, прелазни период искористили за личне интересе и "лов у мутном" и да се нису водили интересима ђака и њихових родитеља.

"Стари закон је неко искористио да се по њему понаша, а све под изговором да родитељи имају више рата за куповину уджбеника", појаснио је министар и додао да те школе неће да сачекају нови закон да родитељи имају више повољности.

Додаје да ће "бити мудар и прогутати" то што неке школе већ набављају уџбенике преко посредника иако могу да оснују школске задруге, али да ће то имати у виду када буде дошло на ред вредновање школа.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво