Тепфер изабран да реши енергетски проблем Београда и Приштине

Бивши немачки министар за заштиту животне средине Клаус Тепфер потврдио је да је номинован за решавање енергетског проблема између Београда и Приштине, који је изазвао кашњење електричних сатова у Европској унији.

Клаус Тепфер је то рекао за Франкфуртер Алгемајне Цајтунг и додао да ће следеће недеље посетити и Београд и Приштину где ће разговарати са премијерком Србије Аном Брнабић и косовским премијером Рамушом Харадинајем, наводи се у Унмиковом прес-клипингу.

"Ради се о решавању проблема и подизању свести обе стране о важности овог питања", рекао је Тепфер, који је, иначе, и члан Хришћанско демократске уније Ангеле Меркел.

У среду је Електромрежа Србије објавила да је системска фреквенца електричне енергије у континенталној Европи била умањена због недостатка од 113 гигават сати електричне енергије, а узрок том недостатку је константо одступање од програма рада од стране КОСТТ (косовске електромреже) у периоду јануар-фебруар 2018.

ЕМС је нагласила да је КОСТТ од 3. марта престао са неовлашћеним преузимањем електричне енергије, након притисака од стране релевантних институција, те је повећање одступања синхроног времена заустављено.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 08. мар 2018, 19:05)
anonymous [нерегистровани]

Licemeri

Ovi Nemci, prvo priznali nezavisnost Kosova, a sad traže od Srbije da reši ono što su Albanci na Kosovu zakuvali.Ako ste ih priznali, sami rešavate probleme koji oni prave