Министарство одбране и Војска Србије обележели Дан жена

Међународни дан жена обележен је пригоднм свечаностима у Министарству одбране и Војсци Србије, у командама и јединицама, саопштило је Министарство одбране.

На пријему који је организован у Команди Копнене војске у Нишу, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић честитао је 8. март припадницама Команде Копнене војске, Командне чете, Вода ваздушног осматрања и јављања, Дома Војске Србије - Ниш и Првостепеног војно дисциплинског суда и тужилаштва - Ниш.

Међународни празник Дан жена свечано је обележен и у свим јединицама Копнене војске.

Поводом Дана жена, у Команди за обуку организован је пријем за све колегинице, којима се пригодним речима обратио заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

У команди и јединицама РВ и ПВО, Дан жена прослављен је уручењем пригодних поклона припадницама тог вида Војске Србије.

Честитајући празник жена припадницама РВ и ПВО у Дому ваздухопловства у Земуну, заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић је истакао бројне предности које је донео масовнији пријем жена у јединице српског ваздухопловства.

Међународни празник жена обележен је и у свим организацијским целинама Министарства одбране.

Кадети Војне академије су својим колегиницама будућим официрима, у знак пажње, уручили пригодне поклоне.

Међународни дан жена посвећен је женама и обележава се сваке године на тај датум као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца.

Као међународни дан жена, 8. март прихваћен је 1917. године, а Уједињене нације су од 1975. године и службено почеле да обележавају Међународни дан жена.

број коментара 0 пошаљи коментар