У Великој Хочи поново подигнута српска застава

Житељи Велике Хоче код Ораховца поново су поставили заставу Републике Србије код споменика несталим и киднапованим Србима у Хочи и Ораховцу, три дана пошто су је непознате особе уклониле.

Застава је уклоњена у четвртак увече.

Спомен-обележје несталим и киднапованим Србима подигнуто је на улазу у Велику Хочу из смера Ораховца.

Мештани Велике Хоче пренели су РТС-у да је током скидања заставе поломљен јарбол и одбачен у близини спомен-обележја, те да је, према траговима, у укљањању учествовало више особа.

Случај уклањања српске заставе пријављен је полицији.

Недалеко од Велике Хоче, на путу према суседном селу Зочиште, непознате особе шест пута су уклониле плочу постављену на месту где се претпоставља да су нестали новинари Радио Приштине, Ђуро Славуј и Ранко Перенић.

У Великој Хочи и Ораховцу живи нешто мање од 1.000 Срба, од близу 10.000 колико их је живело на подручју општине Ораховац до 1999. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво