Дете из Врањске Бање шеста жртва малих богиња

Четворогодишње дете из Врањске Бање шеста је жртва малих богиња, саопштио је Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Како је објављено на сајту института, Клинички центар Ниш је јуче пријавио смртни исход код детета од четири године из Врањске Бање, које није било вакцинисано.

Болест је лабораторијски потврђена, а у клиничком току дошло је до развоја запаљења плућа.

Директор Клиничког центра доктор Зоран Радовановић каже за РТС да је дете скоро четири недеље било на лечењу у Клиничком центру и да је преминуло због компликација услед малих богиња.

Уз све напоре наших лекара, уз све знање и искуство, савремену апаратуру, нисмо успели да спасемо његов живот, каже доктор Радовановић.

Додаје да је кроз кампању нестручних људи дошло до масовног размишљања да деца не треба да се вакцинишу, те на крају буде овакав исход.

Од октобра прошле године до данас у Србији је регистровано 2.838 случајева малих богиња, подаци су Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Најмлађа оболела особа стара је 15 дана, а најстарија има 65 година.

Код 318 пацијената регистрована је упала плућа и то је најчешћа тежа компликација малих богиња, док је један пацијент имао запаљење мозга.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво