Дете из Врањске Бање шеста жртва малих богиња

Четворогодишње дете из Врањске Бање шеста је жртва малих богиња, саопштио је Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Како је објављено на сајту института, Клинички центар Ниш је јуче пријавио смртни исход код детета од четири године из Врањске Бање, које није било вакцинисано.

Болест је лабораторијски потврђена, а у клиничком току дошло је до развоја запаљења плућа.

Директор Клиничког центра доктор Зоран Радовановић каже за РТС да је дете скоро четири недеље било на лечењу у Клиничком центру и да је преминуло због компликација услед малих богиња.

Уз све напоре наших лекара, уз све знање и искуство, савремену апаратуру, нисмо успели да спасемо његов живот, каже доктор Радовановић.

Додаје да је кроз кампању нестручних људи дошло до масовног размишљања да деца не треба да се вакцинишу, те на крају буде овакав исход.

Од октобра прошле године до данас у Србији је регистровано 2.838 случајева малих богиња, подаци су Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Најмлађа оболела особа стара је 15 дана, а најстарија има 65 година.

Код 318 пацијената регистрована је упала плућа и то је најчешћа тежа компликација малих богиња, док је један пацијент имао запаљење мозга.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 02. мар 2018, 12:21) - anonymous [нерегистровани]

Jadno dete

Laka mu zemlja bila a vama roditelji sirom Srbije nemoj da odlazete vakcine vec idite redovno sa vasom decom vidite i sami sta se desava zar treba jos nesto da se desi da bi razumeli neke stvari !

(петак, 02. мар 2018, 11:51) - anonymousdejan [нерегистровани]

Pitanje za roditelje?!

Znam da je trenutak loš, ali jel se isplatilo poslušati savet "svetski" priznatog stručnjaka kao što je Karleuša?!Ljudi, osvestite se i ne slušajte razne likove!Ima ljudi koji su studirali i koji znaju kakve posledice mogu biti!Žao mi deteta!

(петак, 02. мар 2018, 11:36) - anonymous [нерегистровани]

Roditelji

Vakcinisite svoju djecu, ne nasjedajte na price o štetnosti vakcina, jer ionako živimo u zagađenom svijetu, počevši od vazduha, vode, hrane i životnih navika uopste.Sprijecite ono sto može da bude izbjegnuto, nemojte svoje djete prepustiti slučaju.