Светски дан оболелих од ретких болести

Познато је више од 6.500 ретких болести, већина је генетски узрокована, а најчешће погађају децу. У Европи 29 милиона особа има неку ретку болест, а у Србији око пола милиона наших грађана.

Последњи дан фебруара сваке године се широм света обележава као међународни Дан ретких болести, са циљем скретања пажње јавности и доносилаца одлука на ретке болести и многобројне проблеме са којима се суочавају оболели.

Ове године, Национална организација за ретке болести НОРБС, у сарадњи са Позориштем Атеље 212, организује хуманитрани акустични концерт под слоганом "Покажи своје ретко –покажи да је важно".

На концерту учествују ретко добри музичари: Ван Гог, Ничим изазван, Ева Браун, Дејан Цукић, Марчело, као и ретко добри момци из Државног посла.

Сва средства прикупљена на овај начин, биће употребљена за подршку оболелима од ретких болести и члановима њихових породица, наводи НОРБС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво