О чуварима интернет идентитета на ДИДС-у 2018.

У години када .rs домен слави свој 10. рођендан, по девети пут се одржава годишња конференција о интернету у Србији – ДИДС 2018.

Конференцију организује је Фондација "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС), 6. и 7. марта, у хотелу "Метропол палас" у Београду. Слоган Дана интернет домена Србије ове године гласи "Чувари интернет идентитета".

Први блок ДИДС-а под називом "Сајбер личност" посвећен је европски, а и глобално, актуелној теми GDPR - Општа уредба о заштити података о личности, која крајем маја ступа на снагу у ЕУ и утиче и на пословање појединих пословних субјеката у Србији, наводи се на на сајту конференције.

О њој, а и о другим аспектима приватности на интернету, модератор Владимир Радуновић разговараће са учесницима панел дискусије.

Уводно предавња на ту тему одржаће адвокат из Немачке Томас Рикерт, председавајући Форума за називе и бројеве у Удружењу интернет индустрије "eco".

Како се напомиње на сајру конференције (ДИДС 2018), дискусији ће се придружити директор "Aconite Internet Solutions" Кормак Каланан из Ирске и Невена Ружић, помоћник генералног секретара при канцеларији повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Други блок носи назив "Дигитално наслеђе" и бави се дигитализацијом у култури и науци, а модератор је др Тамара Вученовић. Пре панел дискусије, уводно предавање одржаће Матјаж Фило, руководилац Сектора за ИТ на Факултету друштвених наука у Љубљани.

У дискусији ће учествовати и др Адам Софронијевић, заменик директора Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" у Београду, као и Никола Божић, програмски директор Истраживачке станице Петница.

Трећи блок, назван "Онлајн пословање", модерира Радомир Лале Марковић, који је уједно и водитељ целе Конференције. На почетку блока Милован Матијевић и Бранка Матијевић, из компаније "Mineco Computers", представиће резултате истраживања "Индекс дигиталне виталности микро, малих и средњих предузећа у Србији 2017", које је по први пут урађено у Србији.

На ДИДС-у 2018. представиће се и домаће фирме које у свом пословању успешно користе све предности интернет технологија на националним интернет доменима: vivatravel.rs, garden.rs, archiplay.rs, iskonmode.rs и teglas.rs.

У оквиру ДИДС-а 2018, 7. марта, биће одржан Регионални TLD форум - стручни скуп за представнике националних интернет регистара из региона.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација посетилаца почиње крајем фебруара, преко сајта на адресама dids.rs и дидс.срб.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво