У шестој акцији прегледано више од 23.500 грађана

Без здравствене књижице и заказивања, ко год је хтео данас је могао да преконтролише здравље. За шесту акцију бесплатних превентивних прегледа интересовање је било највеће до сада, прегледано је више од 23.500 грађана. Због тога се у многим здравственим установама радило и после 16 часова.

Код београдских лекара највише је било старијих суграђана. У Клиничком центру прегледали су их офталмолози, кардиолози, рађене су им крвна слика, тумор маркери, а разговарало се и о гојазности – проблему петине популације који вуче друге здравствене тешкоће.

"Огромно је интересовање, могу сви они који до садa нису стигли или нису стигли на ред да буду примљени на преглед, КЦС је широм отворио врата да сви заинтересовани дођу и провере своје здравље", истиче доц. др Милика Ашанин, директор Клиничког центра Србије.

Бесплатне прегледе радиле су 82 здравствене установе до 16 часова – многе и дуже због великог интересовања.

"Углавном су хипертоничари, пацијенти са срчаним манама, са прележаним инфарктом, они су дошли на контролу на коју теже стижу редовним путем. Они су под контролом, за сада су сви добро", каже др Владимир Стакић, кардиолог из Јагодине.

У ужичком крају 36 лекара и 103 медицинска техничара прегледало је више од 2.000 грађана. 

Министарство здравља наставиће, макар једном месечно, да организује проверу здравља.

У претходних пет акција прегледано је више од 100.000 грађана, код 2.000 откривени су озбиљнији проблеми и ти пацијенти упућени су на даља испитивања или лечење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво