"Састанак са Грабар Китаровић нада за породице несталих"

Председница удружења "Суза" Драгана Ђукић каже за РТС да је хрватска прердседница Колинда Грабар Китаровић током састанка са представницима удружења несталих Срба показала велики интерес за проблем несталих и истакла снажну подршку Хрватске и личну преданост у решавању овог питања.

Драгана Ђукић је гостујући у Дневнику РТС-а навела да је Колинда Грабар Китаровић током састанка саслушала сваку породицу понаособ и дала нову наду да ће доћи до решавања питања судбина несталих лица како би се неизвесност породица привела крају.

"На састанку је било присутно 13 представника породица жртава а Колинда Грабар Китаровић је саслушала све понаособ и показала добру вољу да се дође до решења", навела је Ђукићева.

Истиче да је састанак са хрватском председницом дао нову наду породицама несталих.

"Након састанка са хрватском председницом, јавиле су нам се породице које се нису јављале месецима, јер и оне виде неки трачак наде да ће након овог састанка доћи до неког помака у решавању судбина њихових најмилијих", објашњава председница удружења "Суза".

 Наводи да је породицама несталих потребна помоћ институција Републике Србије. 

"Породице несталих чекају 22, 25 а неке и 27 година сам чин идентификације и када дочекају тај позив њима је значајно да имају помоћ институција да добију релевантне податке а и када дође до самог чина идентификације њима је потребна помоћ и организован превоз", истиче Ђукићева.

Наводи да њихово удружење броји 1.740 несталих лица и додаје да се једино заједничким снагама може доћи до решавања судбина несталих лица.

"Надамо се да ће судбине несталих коначно бити расветљене јер само оне породице које достајно сахране свог члана, ставе тачку на тај тужан период могу да крену даље", закључила је председница удружења "Суза". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи