Вулин: Војно здравство, добро лице наше војске

Акција бесплатних лекарских прегледа за све грађане настављена је у Војномедицинском центру Церак где је више од 280 грађана заказало и обавило специјалистичке лекарске прегледе.

Након обиласка, министар одбране Александар Вулин је истакао да је војно здравство наш начин да покажемо цивилству колико је добро и колико је вредно улагати у војску, саопштило је Министарство одбране.

"Војска Србије је ту за своје грађане. У оквиру акција бесплатних прегледа у војном здравству, прегледано је преко 3.000 наших пацијената и заиста са поносом могу да кажем да имамо велико задовољство и да то говори колико се војно здравство цени и колико се верује војном лекару и колико се верује у све оно што Војска ради", рекао је Вулин.

Вулин је навео и да је ове године за набавку лекова, за набавку медицинске опреме, предвиђено око две милијарде динара.

Најавио је да ће бити нађена и буџетска средства да се изврши и далеко темељнија реконструкција центара, купи нова опрему и прими већи број здравствених радника.

"Све оно што што нам недостаје у војном здравству мора да буде обезбеђено, јер, војно здравство се не брине само о 114.000 наших корисника и 40.000 наших корисника у Београду, већ се брине и око 300.000 цивила који су прегледани кроз наш систем, о 20.000 цивила који се налазе и у нашим болницама. Дакле, војно здравство је наш начин да покажемо колико смо организовани, колико вредимо својој земљи, и колико можемо да помогнемо читавом нашем становништву и целој нашој земљи", рекао је Вулин.

Он је, такође, нагласио да је војно здравство добар начин да покажемо једно организовано, добро лице, лице наше војске које грађани, уосталом, толико воле и толико искрено цене.

Лекар специјалиста опште медицине др Биљана Рабреновић захвалила је Вулину за иницијативу за организовање бесплатних лекарских прегледа и промоцију војног здравства.

"Изузетно смо поносни великим одзивом и задовољством грађанства" 

"Ово је четврта акција бесплатних прегледа под покровитељством Центра војномедицинских установа. Изузетно смо поносни великим одзивом и задовољством грађанства добијеним услугама", рекла је др Рабреновић нагласивши да су у току данашњег дана грађанима били доступни лекари девет специјалности и лабораторија.

Међу грађанима Београда који су искористили данашњу акцију бесплатних прегледа у ВМЦ Церак била је и докторка у пензији Марија Плечеш, која ову акцију оцењује као сјајну иницијативу система одбране.

"Нигде не чекате, све можете урадити на једном месту и то врло брзо. Сви су љубазни и перфектно организовани. Ја сам била код интернисте, који ме је упутио на ултра-звук штитне жлезде"", рекла је она, нагласивши да ће оне прегледе које би у цивилном сектору чекала месецима урадити данас за два сата.

У време када је и заказана, у ординацију код неуролога улази и Љиља Паовица.

Обиласку ВМЦ Церак присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Управе логистике Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић и начелник Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић.

Министарство одбране крајем прошле и почетком ове године у више наврата отворило је врата својих здравствених центара у Београду, Новом саду, Нишу, Краљеву, Врању и Бачкој Тополи током којих су војни лекари-специјалисти прегледали више од 3.000 грађана Србије пружајући им врхунске здравствене услуге.

Акција бесплатних прегледа грађана и даље наилази на велико интересовање у свим градовима у којима је била организована, најпре због професионалности и квалитета рада запослених у војним здравственим центрима, а затим и могућности да се у једном дану одраде прегледи на које се неретко чека и месецима.

Следеће недеље ће, поводом 2. марта, Дана Војномедицинске академије, лекари клиника за кардиологију, ендокринологију, реуматологију, као и Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију ВМА бесплатно прегледати грађане сваког дана у времену од 14 до 19 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи