"Пчела не познаје границе"

У Бујановцу је у току трећи међународни Сајам пчеларства, организују га два удружења пчелара из Бујановца, под називом Пчела не познаје границе. Последње две сезоне нису биле, због суше, повољне за пчеларе, али ове су пчеле добро презимиле.

Пчелари мисле да ће најављено захлађење добро да утиче, јер ће да касни вегетација.

Менде Трајковски, председник удружења пчелара Македоније, рекао је да су пчеле добро презимиле, а да ће чак и мраз који долази бити повољан.

Пчеларство се развија на југу Србије. У Бујановцу има више од 7.000 кошница, у односу на прошлу годину скоро 500 кошнице више.

Пчелари из Сурдулице заштитили су географско порекло Власинског меда.

"Сам бренд и наш маркетинг је за 10, 20 одсто повећао цену. Потражња на тржишту за власинским медом је порасла, тако да смо задовољни", каже Ивица Костић из удружења Матица из Сурдулице.

Субвенције које добијају нису, истичу, довољне.

"Узимамо субвенције од Министарства и од општине, али није довољно, апелујем на Министарство и на општину да дају више, ова суша је учинила своје", рекао је Сељами Хисени из удружења "Апикула".

Циљ удружења Полен 2012 је да промовише мед и да промовише пчеларство на југу Србије, у Пчињском округу, рекао је Зарије Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи