Термална ривијера у мачванској равници

Да Мачва лежи на термалним водама одавно је познато, али се мало зна да се топле воде користе и у рекреативно-туристичке сврхе. Купање у отвореним базенима и овог фебруара право је задовољство за посетиоце Термалне ривијере у Богатићу.

Ни ветар, ни киша, ни снег нису препрека. Из базена се пуши а у топлој води увек има неког. Мирослав Стефановић је каже овде у у мачванској равници коначно залечио прехладу.

"Једноставно, по мени је ово рај на земљи, у овој нашој  Србији имамо потенцијала хиљаду пута више али изгледа да је све слабо искоришћено", рекао је Мирослав Стефановић из Обреновца.

Хиљаду и седмасто година је требало да се после Римске бање поново користе природне благодети у Богатићу. На изворишту вода 75 степени у базенима од 37 до 39. Пре десет година почело је улагање а пет година Термална ривијера дочекује госте свих 365 дана од јутра до поноћи.

Милан Пајтић из Шапца каже да сваки слободан тренутак користи да дође овде да се релаксира с бзиром на стресан посао. "И ово ми практично служи као психофизичко ресетовање", каже Пајтић.

Небојша Гутина из Београда каже да је у питању рај који не постоји у Србији. 

За пет година скоро 100.000 гостију. Организовано аутобусима од руских туриста до запослених у кинеској амабасади. Домаћи ресурси, домаћа улагања на откупљених 20 хектара.

Љубиша Драговић, власник Термална ривијера каже да би требало инфраструктуру појачати, а општина стално обећава.

"Надамо се да ће то урадити на локалном нивоу да бисмо проширили и смештајне и лечилишне капацитете. Имамо много људи из иностранства који су са пријатељима са нашим људима дошли случајно и верујте бар два пута годишње се врате и буду наши гости по пар дана", каже Драговић.

Све је више породица са децом  посебно зими. Уз базене и апартманско насеље. Десетак већ прима госте а до краја априла биће уређено свих 30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво