Промовисани најмлађи резервни официри

Свечаност поводом завршетка школовања слушалаца Школе резервних официра класе септембар 2017. године одржана је у касарни "Генерал Јован Мишковић" на Бањици.

Најуспешнији међу слушаоцима у Војној академији у овој класи били су резервни потпоручници Зорица Вученовић, Милош Зеленовић и Бора Врелер, саопштило је Министарство одбране.

Честитајући најмлађим промовисаним резервним официрима, начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан истакао је да су данас, у строју пред нама, наследници знања, вештина, навика и научених лекција наших славних српских војсковођа и официра.

"Ово је генерација резервних потпоручника којој је припала та част да свој први официрски чин стекне баш у години обележавања стогодишњице победе Српске војске у Великом рату.

Они су академска елита нашег друштва, али и део официрског кора који је ослонац и стуб Војске, одбране и безбедности наше земље, строј који је спреман да примени стечена војна знања и кадар да се, уз нашу традиционалну официрску мудрост и част, вешто бори против сваког непријатељства исказаног према нашој земљи", нагласио је Талијан.

Додао је и да је школовање ове класе резервних официра реализовано кроз читав корпус предавања, семинара, извођења вежби и стажирања у јединицама Војске Србије, где су имали прилику да сагледају специфичности и начин рада команди и тактичких јединица наше Војске, као и организацију и реализацију наставног процеса на Војној академији.

Обраћајући се окупљенима у име своје класе слушалаца, прва у рангу Школе резервних официра резервни потпоручник Зорица Вученовић поручила је да сматра привилегијом што је била део класе коју сачињавају људи који, не само што су амбициозни и паметни, већ су дошли овде спремни на жртву и борбу за добробит наше земље и који су се заклели на верност отаџбини, не тражећи ништа за узврат.

Свечаности су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, родбина и пријатељи резервних потпоручника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво