Стефановић: И прваци ће имати предмет Основи безбедности деце

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће на иницијативу тог министарства, од наредне школске године, поред ученика четвртог и шестог разреда, и ђаци прваци имати предмет Основи безбедности деце.

Примарни циљ предмета је едукација најмлађих о безбедном понашању и заштити од различитих опасности, рекао је Стефановић у Обреновцу где је са градским менаџером Гораном Весићем присуствовао представи намењеној првацима "Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Како је наведено у саопштењу Министарства унутрашњих послова, Стефановић је истакао да је циљ тог министарства да свако дете у школи научи како да се безбедно понаша у саобраћају, да се заштити од опасности које вребају на интернету, едукује о штетном утицају дрога и алкохола, насиља, али и о свим другим потенцијалним опасностима. 

"Хоћемо да сва деца од првог дана у школи почну да стичу знања о томе шта су основни елементи безбедности, да то чује од полицајаца предавача, али и да родитељи знају да ће њихово дете бити сигурно, безбедно и заштићено на путу од куће до школе. Полиција је ту да ради свој посао, да заштити све грађане, а деца су увек била приоритет за Министарство унутрашњих послова", рекао је Стефановић.

Истакао је да је у оквиру акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе", коју заједно спроводе Министарство унутрашњих послова, Град Београд, "Паркинг сервис", школе и општине, одржано више од 1.600 предавања о безбедном понашању у саобраћају, којима је присуствовало око 160.000 првака.

Стефановић је првацима обреновачких основних школа поручио да увек могу да се обрате полицајцима и од њих затраже помоћ.

"Посао полицајаца је да брину о вама, да буду ту за вас, да вас чувају и ако имате неки проблем увек можете да им се обратите. Полицајци су ту за вас", поручио је Стефановић првацима, наводи се у саопштењу.

Градски менаџер се захвалио министру Стефановићу и Министарству унутрашњих послова на учешћу у овој акцији и указао да то министарство заједно са Градом Београдом ради и на низу других пројеката, попут увођења видео надзора у школама, који имају за циљ подизање нивоа безбедности деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво