"Универзитет и Инспекторат одбране стварају војнике"

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је заједничкој свечаности поводом Дана Универзитета одбране и Дана Инспектората одбране у Дому Гарде у Топчидеру и том приликом поручио да је сврха обе институције "да створе војника".

"Сврха њиховог постојања јесте да створе војника кроз контролу и кроз обуку. У оба случаја морају да знају много и да пред собом увек имају коначни циљ њиховог рада – снажну, организовану и јаку Војску Србије сачињену од образованих, снажних и храбрих људи", поручио је Александар Вулин на свечаности којој је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Вулин је указао да војни Универзитет пред собом увек има велики циљ – освајање знања, али никада не сме да заборави да људе које ствара, да их ствара због тога да би служили својој војсци и да би служили баш као војници.

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна подсетио је да је у протеклих седам година постојања те високошколске војне институције посебна пажња поклањана ономе што садржи развојни подстицај и чиме се задовољавају потребе наше војске.

"На студијским програмима основних, струковних, интегрисаних и мастер студија, студија докторских и академске специјализације обухватили смо све родове и скоро све службе наше војске и ангажовано учествујемо у раду пројеката које финансирају Министарство одбране, Министарство просвете и ЕУ", нагласио је Вуруна.

Директор Инспектората одбране генерал-мајор Горан Радовановић говорио је о резултатима у претходној години наводећи да је Инспекторат извршио 125 вишедневних инспекцијских надзора чиме је правовремено и у потпуности реализовао задатке постављене одлукама председника Републике и наређењима министра одбране.

Вуруна и Радовановић уручили су министру Вулину плакете Универзитета одбране и Инспектората одбране, а заједничкој свечаности присуствовали су и представници војно дипломатског кора, научних институција, верских заједница.

Универзитет одбране основан је 24. фебруара 2011. године, док Инспекторат одбране ове године други пут обележава свој дан, у знак сећања на 1911. када је Указом краља Петра Првог Карађорђевића формирана Главна инспекција целокупне војске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво