Краљевчани оштећени у земљотресу добијају нове станове

До краја 2020. године, 366 породица Радничке колоније добиће кров над главом, најавила је председница Владе Србије Ана Брнабић у Краљеву, где је са представницима локалне самоуправе обишла стамбено насеље у Доситејевој улици које је тешко оштећено у земљотресу 2010. године.

Реч је о углавном о социјално угроженом становништву које кров над главом чека већ осму годину.

Из локалне самоуправе премијерки обећавају да ће градња прве зграде са 106 станова почети до краја маја, а преостале четири у наредне две године.

У децембру 2017, на основу тендера који су спровели Министарство грађевинарства као финансијер и Град Краљево као инвеститор пројекта, изабран је извођач радова на том пројекту, који се реализује из зајма Развојне банке Савета Европе, вредног осам милиона евра.

Рекла је да ће у Краљеву почети и градња станова за припаднике службе безбедности.

Прва фаза градње од 200 станова, према речима председнице Владе, кренуће у августу или септембру.

Премијерка је обишла и локацију у насељу Берановац, на којој ће се градити обданиште површне 800 квадратних метара и које ће моћи да прими више од стотину деце. 

Посета је завршена радним састанком у ЈП "Водовод" из Краљева. Премијерка је рекла да ће Краљево добити прву фабрику за пречишћавање отпадних вода, и да је укупна инвестиција 17 милиона евра.

Закон о родној равноправности до краја 2018. 

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће закон о родној равноправности бити донез до краја године, 

Она је одговарајући на опаску Зоране Михајловић, председнице Координационог тела за родну равносправност да расправа о новом закону о родној предуго траје, поручила да ће сигурно бити донет до краај 2018, те да ће "сигурно бити квалитетнији од закона из 2009. године". 

Брнабићева је приметила да ни тај закон није био лош, али и нагласила да је за Владу Србије родна равноправност важна тема.

"Важније тема је привреда и квалитет живота грађана. Мислим да родна равноправност у Србије није толико угрожена, а у пракси на најважнијим позицијама имамо жене", приметила је Брнабићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво