Породице жртава са КиМ упутиле писмо Кушнеру

Удружење породица "Косметске жртве истина-слобода-правда" упутило је отворено писмо бившем административном руководиоцу Унмика Бернару Кушнеру, у коме га позива да одговори на питања о "познанству са Хашимом Тачијем, силовању српских жена и масакрима над српским сељанима".

Писмо је упућено поводом интервјуа који је Кушнер дао за приштинску телевизију Клан Косова.

"Да ли сте силоване Српкиње ви и Тачи одвели да сведоче у Хаг против силоватеља, припадника 'ОВК' или их је Тачи преузео и транспортовао у жуту кућу у Албанију? Зашто сте од 1999. године ћутали о силовању Српкиња, а славили сте у Приштини проглашење лажне државе Косово", пита Удружење Кушнера у саопштењу.

Кушнер је у интервју рекао и да је масакар над српским сељанима у Старом Грацку био "болна реалност", а удружење га позива на одговорност јер, како кажу, није учинио довољно да се починиоци масакара на КиМ пронађу и изведу пред лице правде.

Удружење је Бернара Кушнера позвало да заједно са француским амабасадором у Србији посети спомен-собу косметским жртвама у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи